Drob de urzici

Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se sting

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg urzici
  • 2 I apa
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 4 oua
  • 1/4 pachet de unt
  • 50 g cascaval ras
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins.

Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se stinge cu putina zeama in care au fiert urzicile.

Se amesteca rantasul cu piureul de urzici, apoi se potriveste de sare si piper.

Se lasa pe foc pana da in clocot, da vasul deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca totul cu doua oua batute.

Intre timp, celelalte doua oua se fierb tare, se trec sub jet de apa rece si se curata.

Unul se toaca si se adauga in compozitie, al doilea se taie pe lung, in sferturi.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se presara cu pesmet.

Se toarna jumatate din compozitie, dupa care se aseaza sferturile de ou si se adauga piureul ramas.

Se presara cu cascaval ras, se adauga bucatele de unt si se lasa la cuptor circa 1/2 ora, la foc potrivit.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia