Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se sting
Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins.
Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se stinge cu putina zeama in care au fiert urzicile.
Se amesteca rantasul cu piureul de urzici, apoi se potriveste de sare si piper.
Se lasa pe foc pana da in clocot, da vasul deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca totul cu doua oua batute.
Intre timp, celelalte doua oua se fierb tare, se trec sub jet de apa rece si se curata.
Unul se toaca si se adauga in compozitie, al doilea se taie pe lung, in sferturi.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se presara cu pesmet.
Se toarna jumatate din compozitie, dupa care se aseaza sferturile de ou si se adauga piureul ramas.
Se presara cu cascaval ras, se adauga bucatele de unt si se lasa la cuptor circa 1/2 ora, la foc potrivit.
Pofta buna!
Alte retete de paste gasiti aici:
Ravioli cu urzici
Lasagna cu spanac,
Pasta cu gorgonzola si spanac

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii