Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se sting
Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins.
Se incorporeaza faina si, dupa ce s-a rumenit, se stinge cu putina zeama in care au fiert urzicile.
Se amesteca rantasul cu piureul de urzici, apoi se potriveste de sare si piper.
Se lasa pe foc pana da in clocot, da vasul deoparte, se lasa sa se raceasca si se amesteca totul cu doua oua batute.
Intre timp, celelalte doua oua se fierb tare, se trec sub jet de apa rece si se curata.
Unul se toaca si se adauga in compozitie, al doilea se taie pe lung, in sferturi.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se presara cu pesmet.
Se toarna jumatate din compozitie, dupa care se aseaza sferturile de ou si se adauga piureul ramas.
Se presara cu cascaval ras, se adauga bucatele de unt si se lasa la cuptor circa 1/2 ora, la foc potrivit.
Pofta buna!
Alte retete de paste gasiti aici:
Ravioli cu urzici
Lasagna cu spanac,
Pasta cu gorgonzola si spanac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii