Fasole boabe fierte

Pentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 frunza de dafin
  • sare.

Mod de preparare

Pentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, cat sa le cuprinda bine. Se pune pe foc mic, sa inceapa incet sa fiarba. Dupa ce da in clocot se trage la o parte, se scurge si se pune din nou pe foc potrivit, cu alta apa fierbinte. Se adauga o ceapa, zarzavatul, o frunza de dafin, spre sfarsit se pune sarea. Se fierbe pe foc mic. Numai astfel boabele raman intregi. Dupa gust se pot adauga doi, trei catei de usturoi. Cand se asaza in castron sau in farfurie, se scoate zarzavatul si frunza de dafin. Daca fasolea este mai veche se moaie in apa din ajun.


Fasolea boabe fierte se serveste calda sau rece, cu muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori