Fasole verde gatita taraneste

Se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, pentru circa 15 minute, fara a acoperi vasul. Intre timp, ceapa se taie marunt, dupa care se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fasole verde
  • 2 kg rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 pachet unt sau 50 ml ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • smantana (facultativ)
  • sare; piper

Mod de preparare

Se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita, pentru circa 15 minute, fara a acoperi vasul.

Intre timp, ceapa se taie marunt, dupa care se rumeneste in ulei sau unt incins.

Rosiile se oparesc, se curata de coaja, apoi se taie rondele. Se adauga in cratita cu ceapa calita si se lasa toate la foc mic, circa 5 minute.

Se scurge fasolea, dupa care se pune peste ceapa si rosii. Se adauga sucul lasat de rosii. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se presara cu patrunjel verde, taiat marunt.

Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare gasiti cu fasole aici:

Zacusca fasole,

zacusca de fasole,

zacusca cu fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori