Fasole verde la cuptor

Fasolea verde la cuptor este o garnitura satioasa si gustoasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Fasole verde la cuptor

Ingrediente

  • -2
  • 5 kg pastai tinere
  • (merge si congelata si din conserva);
  • -o ceasca(100ml.) ulei de masline
  • spune retata
  • eu am folosit ulei din seminte de struguri;
  • -o capatana usturoi;
  • -o lingurita chimion macinat;
  • -3 cepe mari;
  • -6-7 rosii mari 700/800 grame
  • sau o conserva mare cu decojite;
  • -5 linguri pasta sau bulion(eu am pus bulion facut de mine);
  • -o lingura cu varf de zahar sau miere;
  • -2 lingurite cimbru uscat sau o legatura proaspat ;
  • -un ardei iute uscat sau proaspt tocat marunt sau praf de chili daca nu ai ardei ;
  • - o lingura sare( se foloseste si la oparitul pastailor)
  • -o jumatate lingurita piper macinat ;
  • -o legatura de marar
  • chiar si floare;

Mod de preparare

Mod de preparare



Se fierbe apa cu sare,

Se oparesc pastaioare,

Se scurg in strecuratoare

Si se lasa-n asteptare...timp in care

Tu dai drumul la tocare...

Toci usturoiul si ceapa,

Rosiile decojesti si apoi

Le maruntesti,

Uite-asa in cubulete

Ca repede sa soteze,

Si mai toci apoi mararul,

Cimbru’, ardeiul-usturarul

Si acum ca le-ai tocat,

Te apuci de...preparat!

Intai pui ceapa la sotat

In ulei infierbantat...

Dupa un minut, asa,

Usturoiul dupa ea,

Tranc in cratita si el,

Sa se soteze nitel!

Repede cu bulionul,

Rosiile, chimionul

Pui apoi si ardeiasul

Cimbrul, sarea, piperasul,

Si dregi tot cu zaharasul.

Dupa vreo zece minute

Pui pastaile oparite,

Dai un clocot si opresti

Dupa ce ai omogenizat.

Pregatesti si un capac

Dupa ce-l pui binisor,

Bagii cratita la cuptor,

Incins inainte, frate,

La vreo doua sute de grade

Si lasi cratita asa,

Pana sosul va scadea.

Scoti si vezi ce bunatate

Vei avea acolo, frate!

Poti servi dupa dorinta

Rece/cald dupa preferinta,

Poti manca simplu, asa,

Sau cu carnita langa ea

Si cu ce salata-oi vrea.

Este nemaipomenita

Si de noi tare-ndragita

Si daca-o veti incerca

SIGUR- va veti indragosti de ea.

Fiindca iata cum arata,

Ziceti, nu-i apetisanta!?


Fasolea verde la cuptor se serveste ca garnitura alaturi de orice fel de fripturi.

Reteta de fasole verde la cuptor a fost propusa de geladumi pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide