Separati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de fenicul in patru, apoi sf
Separati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de fenicul in patru, apoi sferturile in doua. Puneti toate bucatile de bulb in apa sarata clocotita si fierbeti-le 10 minute. In timp ce acestea fierb, incingeti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si intepati pielita rosiilor. Dupa 10 minute, luati o spatula cu fante, scoateti cu ea bucatile de bulb si puneti-le tot in tava. In apa in care a fiert feniculul, scufundati rosiile pentru 45 de secunde, ca sa li se inmoaie pielita. Scurgeti-le aproape imediat si puneti-le sub un jet de apa rece. Curatati cu mana pielita rosiilor, apoi asezati-le pe toate in tava. Adaugati maslinele, cimbrul si usturoiul si asezonati totul cu sare si piper. Stropiti cu 2 linguri bune de ulei de masline si amestecati totul. Incercati sa aranjati legumele estetic, dar astfel incat sa aveti un singur strat. Turnati deasupra vinul si zdrobiti cuburile de unt peste legume. Coaceti 30 de minute, la nivelul din mijloc al cuptorului incins.
Se poate servi ca garnitura.
Alte retete recomandate:
Vinete la cuptor
Tocana cu orez si legume
Tocana de ciuperci de padure
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii