Fenicul la cuptor cu rosii cherry, masline si usturoi

Separati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de fenicul in patru, apoi sf

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bulbi de fenicul
  • 24 rosii cherry
  • 1 mana mare de masline negre
  • fara samburi
  • 1 mana mica de frunze proaspete de cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 pahar de vin alb
  • vermut sau absint
  • 2 cuburi de unt

Mod de preparare

Separati tulpinile cu frunze de bulbii de fenicul si tocati-le marunt. Puneti-le intr-o tava pentru cuptor. Taiati bulbii de fenicul in patru, apoi sferturile in doua. Puneti toate bucatile de bulb in apa sarata clocotita si fierbeti-le 10 minute. In timp ce acestea fierb, incingeti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si intepati pielita rosiilor. Dupa 10 minute, luati o spatula cu fante, scoateti cu ea bucatile de bulb si puneti-le tot in tava. In apa in care a fiert feniculul, scufundati rosiile pentru 45 de secunde, ca sa li se inmoaie pielita. Scurgeti-le aproape imediat si puneti-le sub un jet de apa rece. Curatati cu mana pielita rosiilor, apoi asezati-le pe toate in tava. Adaugati maslinele, cimbrul si usturoiul si asezonati totul cu sare si piper. Stropiti cu 2 linguri bune de ulei de masline si amestecati totul. Incercati sa aranjati legumele estetic, dar astfel incat sa aveti un singur strat. Turnati deasupra vinul si zdrobiti cuburile de unt peste legume. Coaceti 30 de minute, la nivelul din mijloc al cuptorului incins.
Se poate servi ca garnitura.

Alte retete recomandate:

Vinete la cuptor

Tocana cu orez si legume

Tocana de ciuperci de padure

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Papricas de pui unguresc

Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit...

Papricas de pui unguresc
Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Sos Tzatziki
Bucataras.RO

Sos Tzatziki

Cel mai bun si mai racoritor sos ! Se poate utiliza atat la fripturi, cat si la legume fierte la abur sau legume crude. E...

Sos Tzatziki
Tort de post cu mousse de ciocolata
Gustos.RO

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Papricas de pui cu galuste
ReteteCulinare.RO

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste