Fricasse de sparanghel si ceapa

Pentru fricasse de sparanghel si ceapa se fierbe sparanghelul; se pastreaza 500 ml din lichidul in care a fiert. Se toaca ceapa. Se caleste partea alba a cepelor in unt.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g sparanghel verde
  • 750 g sparanghel alb
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 20 ml smantana
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 linguri patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Pentru fricasse de sparanghel si ceapa se fierbe sparanghelul; se pastreaza 500 ml din lichidul in care a fiert. Se toaca ceapa. Se caleste partea alba a cepelor in unt, se adauga faina si se amesteca bine. Se torna cei 500 ml lichid, se lasa sa clocoteasca, se adauga smantana, si se lasa la foc mediu 10 minute. Se taie sparanghelul in bucati de 4 cm, se adauga in sos impreuna cu patrunjelul si se mai lasa sa clocoteasca inca 3 minute. La servit se presara deasupra partea verde a cepelor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc