Cuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spal
Cuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu ceapa sub capac. Se condimenteaza cu ardei iute (chilli), boia iute. Cand ardeii se inmoaie, se adauga 400 g rosii zemoase taiate in patru. Se adauga o l.c. mocca de sare. Se lasa la fiert fara capac si se amesteca din cand in cand. Facultativ, se poate pune un catel de usturoi pisat. Cand se reduce lichidul pana la ulei, se adauga jumarile de soia.
Ghiveciul se gateste pe foc iute pana nu se simte mirosul de ardei copt. Atentie, nu prajiti prea tare compozitia pentru ca isi pierde gustul, iar ardeiul iute, calitatea. Se bat 4 oua cu sare si se toarna peste ghiveci, se amesteca pana se incheaga ca la omleta. Daca nu se gateste in cratita de tuci, nu lucrati direct pe flacara. Se serveste cald ca fel de mancare de sine statator. Se pastreaza la frigider. Daca se pregateste pentru mai multe zile, ouale se pun doar pentru cantitatea necesara. Se poate prepara si din legume congelate, se gateste fara capac.
Alte retete vegetariene recomandate
Ciulama de ciuperci
Spanac cu orez
Orez cu mazare
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSupă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoanePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii