Pentru ghiveciul cu ulei se pregateste zarzavatul astfel: se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si o jumatate de telina in felii subtiri.
Pentru ghiveciul cu ulei se pregateste zarzavatul astfel: se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si o jumatate de telina in felii subtiri, se curata o mana de bame care se oparesc cu bors, una de mazare, una de fasole verde. Se rade un dovlecel si se taie in bucati potrivite, precum si o vanata, care se opareste mai inainte cu apa. Daca se gaseste, se pun si cateva buchete de conopida si la urma rosiile taiate in doua si fara seminte, un ardei gras taiat marunt si cativa cartofi curatati si taiati in bucati ca si dovleceii.
Separat se rumenesc in ulei cepele taiate felii, se pune zarzavatul, daca trebuie se mai adauga ulei, putina apa, sare. Se da la cuptor, se tine la foc potrivit, pana ce tot zarzavatul a fiert. Nu se umbla cu lingura pentru a nu se sfarama, se misca numai cratita intr-o parte si in alta, controlandu-se daca nu s-a prins pe fund. Cand ghiveciul de legume este aproape gata, se adauga putin patrunjel verde tocat.
Ghiveciul cu ulei se serveste rece.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNelipsiti de la masa de Craciun si Revelion si musai sa facem ca-s cam buni draga mea.....
Carnati de casa afumatiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii