Ghiveci de legume cu vin alb

Pentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ghiveci de legume cu vin alb

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 200 g
  • morcovi - 150 g
  • varza dulce - 200 g
  • telina radacina - 50 g
  • ceapa - 100 g
  • ardei gras - 150 g
  • ghiveci conserva - 200 g
  • mazare conserva - 150 g
  • fasole verde conserva - 150 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 50 ml
  • rosii in bulion - 125 g
  • vin alb - 50 ml
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ghiveci de legume cu vin alb cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala, se taie careuri. Varza se curata de frunze si cotor, se spala, se taie mai mare. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ceapa se inabusa in ulei cu apa. in ordinea timpului de fierbere, se inabusa legumele: morcovi, telina, patrunjel radacina. Se adauga cartofii, ardeiul gras, varza si se lasa in continuare la inabusit. Se adauga apa necesara, iar fierberea se continua inabusit. Cand au fiert cartofii, se adauga pasta de tomate, legumele conservate (mazare, ghiveci, fasole verde), boia, vin, sare, piper si se amesteca. Deasupra se adauga rosiile in bulion si ghiveciul de legume se introduce la cuptor cca 10-12 minute pentru rumenire.

Ghiveciul de legume cu vin alb se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa