Iahnie de fasole boabe

Pentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ulei - 100 ml
  • fasole boabe - 250 g
  • ceapa - 100 g
  • pasta de tomate - 30 g
  • usturoi - 15 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru - 1 g

Mod de preparare

Pentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea se fierbe. Dupa primele clocote, apa se schimba si se inlocuieste cu o alta clocotita in care s-a introdus sare; se continua fierberea. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa la care se adauga foi de dafin, pasta de tomate, usturoi, piper, cimbru si rosii. Sosul obtinut se adauga la fasolea boabe, cand aceasta este aproape fiarta, si se mai fierb impreuna cca 5 minute.

Iahnia de fasole boabe se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Paella (reteta originala)
4
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Varza dulce cu pui
5
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu pui

Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...

Varza dulce cu pui
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita