Pentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Pentru iahnie de fasole boabe fasolea boabe se alege de impuritati, se spala, se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fasolea se fierbe. Dupa primele clocote, apa se schimba si se inlocuieste cu o alta clocotita in care s-a introdus sare; se continua fierberea. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa la care se adauga foi de dafin, pasta de tomate, usturoi, piper, cimbru si rosii. Sosul obtinut se adauga la fasolea boabe, cand aceasta este aproape fiarta, si se mai fierb impreuna cca 5 minute.
Iahnia de fasole boabe se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii