Lasagna cu fasole si rosii

Se curata si se spala ceapa, se toaca si se caleste jumatate din ea in ulei. Se prajeste acolo si carnea tocata, apoi se adauga pasta de rosii si mai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii): 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr. carne tocata de vita
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri rulouri de arpagic
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 250 ml. lapte
  • 250ml. supa(poate fi si din cubulet
  • de legume)
  • nucsoara
  • 4 rosii
  • 200 gr. fasole tucara
  • 250 gr. foi de lasagna (nu necesita fierbere)
  • 200 gr. smantana
  • 200 gr. em
  • mentaler rasa

Mod de preparare

Se curata si se spala ceapa, se toaca si se caleste jumatate din ea in ulei. Se prajeste acolo si carnea tocata, apoi se adauga pasta de rosii si mai prajiti 2 minute. Se adauga sarea, piperul si arpagicul. Se caleste restul cepei in unt. Se presara faina si inabusiti cca. 2 minute. Se adauga laptele si supa, se fierbe, se amesteca incontinuu si se pune cu sare si piper. Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata si se spala legumele. Se taie rosiile felii rotunde si se rupe fasolea bucati. Se unge cu grasime o forma rezistenta la caldura. Se pune in forma legumele in straturi, pastele si carnea tocata. Se toarna smantana, se presara branza ementaler si se coace la cuptor, cca. 40 minute.
Serviti pastele ornate cu busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori