Pentru legume asortate gratinate cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurge lichidul, se curata de coaja si se taie cuburi.
Pentru legume asortate gratinate cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurge lichidul, se curata de coaja si se taie cuburi. Morcovii se curata, se spala, se taie cuburi, se introduc in apa cu sare, se fierb si se scurg de lichid. Mazarea si fasolea verde se curata, se spala, se fierb in apa cu sare si se scurg de lichid. Fasolea se taie bucati mici. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. in 75 g margarina (sau unt) incalzita se adauga faina dizolvata in lapte rece si se fierbe pana se ingroasa. Se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. in compozitia obtinuta se adauga, cartofi, morcovi, fasole, mazare, oua, sare si piper dupa gust si se amesteca pentru omogenizare. intr-o tava unsa cu margarina (sau unt) se aseaza compozitia din legume, se niveleaza suprafata, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Legumele asortate gratinate se servesc calzi.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAndra Mihail ne surprinde din nou cu o rețetă simplă și delicioasă de vinete pane crocante. Perfecte ca gustare sau...
Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparatGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii