Pentru legume asortate gratinate cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurge lichidul, se curata de coaja si se taie cuburi.
Pentru legume asortate gratinate cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se scurge lichidul, se curata de coaja si se taie cuburi. Morcovii se curata, se spala, se taie cuburi, se introduc in apa cu sare, se fierb si se scurg de lichid. Mazarea si fasolea verde se curata, se spala, se fierb in apa cu sare si se scurg de lichid. Fasolea se taie bucati mici. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. in 75 g margarina (sau unt) incalzita se adauga faina dizolvata in lapte rece si se fierbe pana se ingroasa. Se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. in compozitia obtinuta se adauga, cartofi, morcovi, fasole, mazare, oua, sare si piper dupa gust si se amesteca pentru omogenizare. intr-o tava unsa cu margarina (sau unt) se aseaza compozitia din legume, se niveleaza suprafata, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Legumele asortate gratinate se servesc calzi.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii