Mancare de dovleac

Se taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se preasara cu 1 lingurita de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de dovleac
  • 1 lingura de ulei
  • frunze de marar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 1 dl de smantana
  • 1
  • 5 dl de lapte
  • otet de mere

Mod de preparare

Se taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se preasara cu 1 lingurita de sare si se lasa la fiert aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand. Dovleacul se fierbe pana cand acesta se inmoaie. Apoi se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Se poate adauga putin otet sau suc de lamaie. Daca acestea se adauga la inceput dovleacul nu se va sfarama in timpul fierberii. Dovleacul trebuie sa fie de aproximativ 1,4 kg, cu coaja alba, fraged. Inainte de a se da pe razatoare se spala bine dovleacul, se taie in doua in lung, se scot semintele cu lingura si se curata. Se poate folosi si dovleac congelat. Dovleacul de toamna insa se poate pastra timp indelungat si necuratat la loc uscat si racoros. Deoarece iarna nu se poate utiliza marar verde, mancarea se poate prepara cu marar uscat sau congelat.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci