Mancare de dovleac

Se taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se preasara cu 1 lingurita de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de dovleac
  • 1 lingura de ulei
  • frunze de marar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 1 dl de smantana
  • 1
  • 5 dl de lapte
  • otet de mere

Mod de preparare

Se taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se preasara cu 1 lingurita de sare si se lasa la fiert aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand. Dovleacul se fierbe pana cand acesta se inmoaie. Apoi se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Se poate adauga putin otet sau suc de lamaie. Daca acestea se adauga la inceput dovleacul nu se va sfarama in timpul fierberii. Dovleacul trebuie sa fie de aproximativ 1,4 kg, cu coaja alba, fraged. Inainte de a se da pe razatoare se spala bine dovleacul, se taie in doua in lung, se scot semintele cu lingura si se curata. Se poate folosi si dovleac congelat. Dovleacul de toamna insa se poate pastra timp indelungat si necuratat la loc uscat si racoros. Deoarece iarna nu se poate utiliza marar verde, mancarea se poate prepara cu marar uscat sau congelat.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu piure de castane
2
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
3
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
4
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
5
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita
Bucataras.RO

Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!