Se taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se preasara cu 1 lingurita de
Se taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se preasara cu 1 lingurita de sare si se lasa la fiert aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand. Dovleacul se fierbe pana cand acesta se inmoaie. Apoi se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Se poate adauga putin otet sau suc de lamaie. Daca acestea se adauga la inceput dovleacul nu se va sfarama in timpul fierberii. Dovleacul trebuie sa fie de aproximativ 1,4 kg, cu coaja alba, fraged. Inainte de a se da pe razatoare se spala bine dovleacul, se taie in doua in lung, se scot semintele cu lingura si se curata. Se poate folosi si dovleac congelat. Dovleacul de toamna insa se poate pastra timp indelungat si necuratat la loc uscat si racoros. Deoarece iarna nu se poate utiliza marar verde, mancarea se poate prepara cu marar uscat sau congelat.
Alte retete recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelA venit sezonul muraturilor si anul acesta m-am gandit sa pregatesc niste gogosari umpluti, in otet, mai ales ca-mi faceau cu...
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet
Comentarii