Mancare de dovlecei

Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se cal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 1 kg dovlecei
  • 1 lingura de ulei
  • 1 ceapa
  • frunze de patrunjel
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de faina
  • 1 dl de smantana
  • 1
  • 5 dl de lapte
  • otet de mere

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se caleste in ulei. Apoi se adauga dovleacul razuit si frunzele de patrunjel si se lasa la distuit cateva minute. Se adauga apa si sare si amestecand din cand in cand se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana se inmoaie. In final se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Cei care prefera mancarurile mai condimentate pot adauga in timpul fierberii maiorana, frunze de leustean, busuioc sau tarhon. Vara aceste condimente pot fi folosite asa verzi, acestea prezinta un avantaj fata de cele uscate, sunt mult mai concetrate. La mancarurile de acest tip se poate adauga si putin otet de mere. Cand se foloseste dovleac congelat sau foarte fraged la fierbere se adauga mai putina apa.
Alte retete dovlecei recomandate

chiftele dovlecei

Dovlecei la cuptor

Ciorba de dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc