Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se cal
Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se caleste in ulei. Apoi se adauga dovleacul razuit si frunzele de patrunjel si se lasa la distuit cateva minute. Se adauga apa si sare si amestecand din cand in cand se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana se inmoaie. In final se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Cei care prefera mancarurile mai condimentate pot adauga in timpul fierberii maiorana, frunze de leustean, busuioc sau tarhon. Vara aceste condimente pot fi folosite asa verzi, acestea prezinta un avantaj fata de cele uscate, sunt mult mai concetrate. La mancarurile de acest tip se poate adauga si putin otet de mere. Cand se foloseste dovleac congelat sau foarte fraged la fierbere se adauga mai putina apa.
Alte retete dovlecei recomandate
chiftele dovlecei
Dovlecei la cuptor
Ciorba de dovlecei
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperci Mancam peste mereu. Este cel mai gustos cat timp inca este proaspat, necongelat. Cum garniturile gen paste, orez,...
Salau cu legumeIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii