Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se cal
Se spala dovleceii, se feliaza se indeparteaza semintele cu o lingurita, se curata si se razuieste. Se taie o ceapa de dimensiunea unei nuci si se caleste in ulei. Apoi se adauga dovleacul razuit si frunzele de patrunjel si se lasa la distuit cateva minute. Se adauga apa si sare si amestecand din cand in cand se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana se inmoaie. In final se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Cei care prefera mancarurile mai condimentate pot adauga in timpul fierberii maiorana, frunze de leustean, busuioc sau tarhon. Vara aceste condimente pot fi folosite asa verzi, acestea prezinta un avantaj fata de cele uscate, sunt mult mai concetrate. La mancarurile de acest tip se poate adauga si putin otet de mere. Cand se foloseste dovleac congelat sau foarte fraged la fierbere se adauga mai putina apa.
Alte retete dovlecei recomandate
chiftele dovlecei
Dovlecei la cuptor
Ciorba de dovlecei
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii