Mancare de fasole uscata

350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru de apa. Fasolea de un an s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 grame fasole tarcata
  • un litru de apa
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi si 1 lingurita cu varf de sare
  • un rantas din 2 linguri de faina
  • 10 ml smantana

Mod de preparare

350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru de apa. Fasolea de un an sau o jumatate de an cel putin, se pune la inmuiat in 1,1 litri apa. A doua zi, punem o ceapa mica, 2 catei usturoi si 1 lingurita cu varf de sare, apoi se fierbe sub capac, in functie de gradul de uscare si de soiul de fasole, minimum 3/4 ore, pana cand se inmoaie. Dca afasolea a atras prea multa apa la inmuiere, mai adaugam apa, cat sa o acopere. Dupa ce s-a fiert, scoatem ceapa si facem un rantas din 2 linguri de faina si atat ulei cat cuprinde si il oparim pe fo iute, pana face spuma. Se ia jos de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga 10 ml smantana. Se amesteca bine, apoi se adauga peste fasole, amestecand mereu, se mai fierbe 5 minute, pentru a se ingrosa. Se serveste cald. Este foarte gustos cu tocanita de oua sau de soia.
Alte retete recomandate

Piure de urzici

Ciorba de urzici

Mancarica de urzici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Prajitura cu mac
2
Prajituri

Prajitura cu mac

Se amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....

Prajitura cu mac
Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
3
Prajituri

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava...

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
Prajitura cu crema de lapte condensat
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lapte condensat

Cea mai buna prajitura

Prajitura cu crema de lapte condensat
Tiramisu reţetă cu lamaie
5
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia