Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in ulei. Se adauga apoi fasolea
Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in ulei. Se adauga apoi fasolea verde si se mai lasa la calit cateva minute. Se adauga o cantitate de apa care acopera fasolea, 1 lingurita de sare, se razuieste 1 catel de usturoi si se fierbe pana se imnoaie. (Gurmanzii pot adauga si frunze de tarhon, pentru un gust mai picant). In final se face rantasul dupa reteta Mancarii de mazare, fara a adauga frunze de patrunjel. Iarna cand se prepara din conserva, aceasta se toarna peste ceapa calita si se mai adauga apa. Se razuieste usturoi si se adauga rantasul. Se adauga sare dupa gust.
Fasolea verde se poate conserva usor. La fasolea curatata, taiata se adauga sare si apa si se fierbe cam 15 minute. Se pun in borcane impreuna cu apa fiarta, iar poi se mai fierb cam 30 de minute. Cine prefera mancarea de fasole verde mai acra poate adauga otet, care creste puterea de conservare a fasolei. Fasolea verde se poate pastra si la congelator. Pentru acesta mod de conservare se recomanda fierberea fasolei aproximativ 2 minute, dupa care se clateste cu apa rece. Apoi se lasa fasolea sa se usuce timp de cateva minute. Se pune in pungi de polietilena, se inchid ermetic si se pune la congelator.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Tocanita de pui
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanJumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de...
Jumari cu patlagele vinete si rosiiSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie, mustarul si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos tartarE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padureEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de muffins cu fructe se poate prepara cu orice fructe.
Desert muffins cu fructeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii