Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in ulei. Se adauga apoi fasolea
Se spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in ulei. Se adauga apoi fasolea verde si se mai lasa la calit cateva minute. Se adauga o cantitate de apa care acopera fasolea, 1 lingurita de sare, se razuieste 1 catel de usturoi si se fierbe pana se imnoaie. (Gurmanzii pot adauga si frunze de tarhon, pentru un gust mai picant). In final se face rantasul dupa reteta Mancarii de mazare, fara a adauga frunze de patrunjel. Iarna cand se prepara din conserva, aceasta se toarna peste ceapa calita si se mai adauga apa. Se razuieste usturoi si se adauga rantasul. Se adauga sare dupa gust.
Fasolea verde se poate conserva usor. La fasolea curatata, taiata se adauga sare si apa si se fierbe cam 15 minute. Se pun in borcane impreuna cu apa fiarta, iar poi se mai fierb cam 30 de minute. Cine prefera mancarea de fasole verde mai acra poate adauga otet, care creste puterea de conservare a fasolei. Fasolea verde se poate pastra si la congelator. Pentru acesta mod de conservare se recomanda fierberea fasolei aproximativ 2 minute, dupa care se clateste cu apa rece. Apoi se lasa fasolea sa se usuce timp de cateva minute. Se pune in pungi de polietilena, se inchid ermetic si se pune la congelator.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Tocanita de pui
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapte• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoO mancare simpla dar cu gust si pentru care mi-a venit in ajutor minunatul vas ceramic Crock Pot.
Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock PotOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii