Mancare de fasole verde

Slanina afumata se taie marunt si se prajeste putin. In grasimea obtinuta se caleste putin ceapa maruntita, se adauga carnea tocata, se condimenteaza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne tocata (de porc sau vita)
  • 500 g fasole verde proaspata
  • 3 pahare smantana
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei usturoi
  • 50 g slanina afumata
  • Sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Slanina afumata se taie marunt si se prajeste putin. In grasimea obtinuta se caleste putin ceapa maruntita, se adauga carnea tocata, se condimenteaza cu boia si usturoi si, acoperit, se lasa pe foc pana cand devine la fel de consistenta ca o tocana. Intre timp, fasolea verde se rupe in 2-3 bucatele, si se fierbe in apa sarata pana se inmoaie. Se unge cu unt un vas iena, in care se asaza fasolea strecurata de apa si tocanita de carne tocata, pe straturi (un strat de fasole, unul de carne). Ultimul strat trebuie sa fie de fasole. Se presara cu smantana si se baga la cuptor pentru 30 de minute.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori