Mancare de legume de vara

In aceasta mancare se imbina multe legume de vara si care iti incanta papilele gustative! Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Mancare de legume de vara

Ingrediente

  • 500 g fasole verde
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa alba
  • 6 buc ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras
  • 1-2 rosii
  • 150 ml bulion
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
  • 4-5 lg ulei

Mod de preparare

Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte.

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.

Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun ciupercile. Se presara putina sare si se lasa la calit pana se evapora aproape toata apa lasata de ele.

Se curata ceapa si se toaca. Se pune peste ciuperci si se calesc impreuna. Dovlecelul se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Se pune si dovleacul peste ciuperci, se presara sare, se toarna cca 50 ml apa, se pune capacul peste cratita si se lasa la foc mic sa fiarba. Cand este pe jumatate fiert dovleacul, se adauga fasolea verde, rosiile taiate cubulete si bulionul.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba pentru cateva minute pana este bine facut si dovleacul. Spre final se pune si ardeiul gras taiat cubulete.

Se mai lasa sa fiarba timp de cateva minute, apoi se adauga usturoiultaiat feliute, patrunjelul tocat si frunzele de telina taiate marunt. Se amesteca, se pune capacul peste cratita, se stinge focul si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide