Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita ema
Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita emailata si se soteaza macrisul, sub capac, cateva minute, apoi se reduce apa lasand cratita fara capac. Se presara cu sare, 2 linguri de faina si 20 ml smantana. Se amesteca, se stinge cu lapte. Se adauga mierea si se fierbe inca 10 minute. Se serveste cu oua ochiuri sau oua tari, cu cartofi cu patrunjel, cu felii de salam de soia incalzite la cuptor. Se pastreaza in frigider. Vara, avand continut scazut de apa, este suficienta cantitatea de 800 g. Iarna, se prepara din macris congelat.
Daca frunzele de macris, spanac sau mangold nu se prepara in ziua cumpararii, se stropesc cu apa rece sau spalate, se tin intr-un castron pe podeaua camarii. Sa nu se tina mai mult de o zi, pentru ca creste continutul de acid oxalic care se transforma in nitrit daunator. Urzicile se innegresc. Spanacul, mangoldul, macrisul si urzicile preparate cu lapte nu suporta congelarea. Se prepara numai cat este necesar pentru o zi. Semipreparate se pot congela. In acest fel se congeleaza pentru iarna in portii de 700 g.
Alte retete vegetariene recomandate
Ciulama de ciuperci
Mazare cu cartofi
Spanac la cuptor
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii