Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita ema
Macrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura de ulei intr-o cratita emailata si se soteaza macrisul, sub capac, cateva minute, apoi se reduce apa lasand cratita fara capac. Se presara cu sare, 2 linguri de faina si 20 ml smantana. Se amesteca, se stinge cu lapte. Se adauga mierea si se fierbe inca 10 minute. Se serveste cu oua ochiuri sau oua tari, cu cartofi cu patrunjel, cu felii de salam de soia incalzite la cuptor. Se pastreaza in frigider. Vara, avand continut scazut de apa, este suficienta cantitatea de 800 g. Iarna, se prepara din macris congelat.
Daca frunzele de macris, spanac sau mangold nu se prepara in ziua cumpararii, se stropesc cu apa rece sau spalate, se tin intr-un castron pe podeaua camarii. Sa nu se tina mai mult de o zi, pentru ca creste continutul de acid oxalic care se transforma in nitrit daunator. Urzicile se innegresc. Spanacul, mangoldul, macrisul si urzicile preparate cu lapte nu suporta congelarea. Se prepara numai cat este necesar pentru o zi. Semipreparate se pot congela. In acest fel se congeleaza pentru iarna in portii de 700 g.
Alte retete vegetariene recomandate
Ciulama de ciuperci
Mazare cu cartofi
Spanac la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii