Se taie felii subtiri o chifla si se lasa in lapte. Spanacul se spala in mai multe ape, se curata de cozi si nervuri, se mai spala o data si se fierbe
Se taie felii subtiri o chifla si se lasa in lapte. Spanacul se spala in mai multe ape, se curata de cozi si nervuri, se mai spala o data si se fierbe 10 – 20 de minute (depinde de soi) intr-o oala, in 2 l de apa clocotita. Spanacul de primavara se fierbe 5 minute. Se scurge, se trece prin masina de tocat carne sau se toaca marunt pe planseta. Se prepara un rantas spumos pe foc iute din doua linguri de faina si ulei cat cuprinde, se piseaza doi catei de usturoi. Se adauga pireul de spanac se amesteca continuu pe foc moderat (nu direct pe flacara), se fierbe 5 minute. Se adauga chifla stoarsa, se amesteca cu spanacul, se adauga laptele ramas, se presara cu sare, piper macinat dupa gust, si se mai fierbe 5 minute. Se serveste calda, cu ciulama de ciuperci, omleta, oua ochiuri sau tari. Se pastreaza la frigider. Daca a doua zi este prea densa, se adauga lapte si se da un clocot. Iarna, mancarea de spanac se prepara din frunzele congelate, se decongeleaza,se scurg si se amesteca cu rantasul. Continand multa apa, se stinge cu 40 ml lapte. Unii il prepara cu smantana sau apa, dar nu se recomanda pentru ca laptele echlibreaza influenta daunatoare a acidului oxalic asupra calciului. Se cumpara spanac cu frunze subtiri, cel cu frunze groase prin fierbere mai prelunga pierde in mare masura substantele minerale.
Alte retete legume recomandate
Ciulama de ciuperci
Dovlecei umpluti
Orez cu mazare
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii