Mancare de spanac

Se taie felii subtiri o chifla si se lasa in lapte. Spanacul se spala in mai multe ape, se curata de cozi si nervuri, se mai spala o data si se fierbe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg spanac
  • 45 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • ulei cat cuprinde faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 chifla
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie felii subtiri o chifla si se lasa in lapte. Spanacul se spala in mai multe ape, se curata de cozi si nervuri, se mai spala o data si se fierbe 10 – 20 de minute (depinde de soi) intr-o oala, in 2 l de apa clocotita. Spanacul de primavara se fierbe 5 minute. Se scurge, se trece prin masina de tocat carne sau se toaca marunt pe planseta. Se prepara un rantas spumos pe foc iute din doua linguri de faina si ulei cat cuprinde, se piseaza doi catei de usturoi. Se adauga pireul de spanac se amesteca continuu pe foc moderat (nu direct pe flacara), se fierbe 5 minute. Se adauga chifla stoarsa, se amesteca cu spanacul, se adauga laptele ramas, se presara cu sare, piper macinat dupa gust, si se mai fierbe 5 minute. Se serveste calda, cu ciulama de ciuperci, omleta, oua ochiuri sau tari. Se pastreaza la frigider. Daca a doua zi este prea densa, se adauga lapte si se da un clocot. Iarna, mancarea de spanac se prepara din frunzele congelate, se decongeleaza,se scurg si se amesteca cu rantasul. Continand multa apa, se stinge cu 40 ml lapte. Unii il prepara cu smantana sau apa, dar nu se recomanda pentru ca laptele echlibreaza influenta daunatoare a acidului oxalic asupra calciului. Se cumpara spanac cu frunze subtiri, cel cu frunze groase prin fierbere mai prelunga pierde in mare masura substantele minerale.
Alte retete legume recomandate

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Orez cu mazare

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Negresa cu branza si cirese
3
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
4
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese