Mancare de spanac cu branza

Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca marunt. Se pastreaza Vi cana d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg spanac
  • 100 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 cana de lapte
  • 150 g cascaval
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cutie de
  • smantana
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute.

Il strecuram si apoi se toaca marunt. Se pastreaza Vi cana din zeama rezultata, intre timp, se caleste ceapa in putin ulei incins, se adauga spanacul si, amestecand continuu, se incorporeaza, putin cate putin, zeama pusa deoparte. Se adauga branza amestecata cu ouale batute. Se incorporeaza laptele si se lasa sa fiarba pana da in clocot.

Intre timp, se taie cascavalul cubulete si se amesteca bine

Cu spanacul. Se drege cu smantana si se potriveste de sare si piper. Se ia vasul de pe foc si se adauga cateva cubulete de unt.

Se poate servi cu friptura de vita.
Alte retete

Placinta cu spanac

Spanac la cuptor

Ciorba de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc