Mancare de telina

Se curata telina, se taie cubulete si se rumeneste usor in putin ulei. Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit. In uleiul ramas se calesc cepele,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 teline
  • 5-6 cepe
  • 150 ml vin alb
  • 7 lingura de bulion
  • cateva boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 200 g masline
  • 1 legatura frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se curata telina, se taie cubulete si se rumeneste usor in

putin ulei. Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.

In uleiul ramas se calesc cepele, taiate solzisori.

Separat, se pune la fiert vinul alb, bulionul, boabele de piper si foaia de dafin. La acest amestec se adauga telina, ceapa si maslinele. Se toarna atata apa, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba pina ce telina s-a inmuiat, iar sosul este suficient de consistent.

Dupa gust, se mai adauga sare. La sfarsit, se presara pa-

trunjelul tocat marunt.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare de mancaruri cu legume:

Mancare cu spanac

Mancare de sparanghel

Mancare din mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri