Pentru mancare de urzici cu slanina si smantana spalati urzicile in cateva ape reci, dupa ce le-ati ales frunza cu frunza. Taiati slanina in cuburi mici.
Pentru mancare de urzici cu slanina si smantana spalati urzicile in cateva ape reci, dupa ce le-ati ales frunza cu frunza. Taiati slanina in cuburi mici si rumeniti-o la foc domol. Luati vasul la o parte, puneti ceapa, lasati 1 minut, dupa care adaugati urzicile si un litru de apa fierbinte. Acoperiti vasul si lasati urzicile sa fiarba. Cand sunt gata, scoateti urzicile intr-o strecuratoare, framantati-le cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Dezlegati faina cu putina apa rece, adaugati apoi acest sos peste urzici, puneti apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Lasati mancarea sa clocoteasca, luati vasul la o parte si puneti smantana batuta cu o lingurita de apa rece. Potriviti de sare, acriti dupa gust, aromati cu usturoi tocat si marar verde.
Serviti preparatul ca atare sau alaturi de carne, chiftelute,ochiuri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii