Pentru mancare de urzici cu slanina si smantana spalati urzicile in cateva ape reci, dupa ce le-ati ales frunza cu frunza. Taiati slanina in cuburi mici.
Pentru mancare de urzici cu slanina si smantana spalati urzicile in cateva ape reci, dupa ce le-ati ales frunza cu frunza. Taiati slanina in cuburi mici si rumeniti-o la foc domol. Luati vasul la o parte, puneti ceapa, lasati 1 minut, dupa care adaugati urzicile si un litru de apa fierbinte. Acoperiti vasul si lasati urzicile sa fiarba. Cand sunt gata, scoateti urzicile intr-o strecuratoare, framantati-le cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Dezlegati faina cu putina apa rece, adaugati apoi acest sos peste urzici, puneti apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Lasati mancarea sa clocoteasca, luati vasul la o parte si puneti smantana batuta cu o lingurita de apa rece. Potriviti de sare, acriti dupa gust, aromati cu usturoi tocat si marar verde.
Serviti preparatul ca atare sau alaturi de carne, chiftelute,ochiuri.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii