Pentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu apa rece pe foc potrivit.
Pentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu apa rece pe foc potrivit, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Se tine circa doua, trei ore. Se adauga de la inceput o ceapa si un cartof. Cand mazarea este bine fiarta si mai ales foarte scazuta, se trece fierbinte prin sita; se pune din nou intr-o oala si se bate pe marginea masinii, pana se umfla si devine spumoasa. Se potriveste de sare. Mazarea batuta este mai buna daca la doua parti mazare se adauga o parte de fasole batuta.
Mazarea batuta se serveste cu ceapa prajita in ulei sau cu mujdei de usturoi, de asemenea cu miez de varza acra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii