Pentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu apa rece pe foc potrivit.
Pentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu apa rece pe foc potrivit, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Se tine circa doua, trei ore. Se adauga de la inceput o ceapa si un cartof. Cand mazarea este bine fiarta si mai ales foarte scazuta, se trece fierbinte prin sita; se pune din nou intr-o oala si se bate pe marginea masinii, pana se umfla si devine spumoasa. Se potriveste de sare. Mazarea batuta este mai buna daca la doua parti mazare se adauga o parte de fasole batuta.
Mazarea batuta se serveste cu ceapa prajita in ulei sau cu mujdei de usturoi, de asemenea cu miez de varza acra.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaUn ghiveci de legume, fierbinte, cu muraturi, merge de minune in acest sezon! Asa ca, nu va tin prea mult de vorba si va...
Ghiveci de legumeGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii