Mincare de urzici

Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg. de urzici
  • o ceasca ulei
  • 100 g slanina afumata
  • o ceapa
  • 30 gr. faina
  • 100 ml smintina
  • zeama ori sare de lamiie
  • usturoi
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul la o parte, se pune ceapa, se lasa 1 minut, dupa care se adauga urzicile si un litru de apa fierbinte. Se acopera vasul si se lasa urzicile sa fiarba. Cind sint gata, se scot urzicile intr-o strecuratoare, se framinta cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Se dezleaga faina cu putina apa rece, se adauga apoi acest sos peste urzici, se pune apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Se lasa mincarea sa clocoteasca, se ia vasul la o parte si se pune smintina batuta cu o lingurita de apa rece. Se potriveste de sare, se acreste dupa gust, se aromeaza cu usturoi tocat si marar verde.
Se serveste preparatul ca atare sau alaturi de carne, chiftelute,ochiuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Coquelet de Bretagne - Franta
1
Mancaruri cu carne

Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Coquelet de Bretagne - Franta
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Scrumbii de Dunare la gratar
3
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la gratar

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...

Scrumbii de Dunare la gratar
Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
4
Prajituri

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Culoare si savoare, atat de simplu!

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice
Biscuiti prajiti
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Parteneri
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata
Bucataras.RO

Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata

O banala rulada poate fi un desert cu adevarat delicios si deloc migalos. Daca la inceput imi era frica sa pregatesc rulade,...

Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea