Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul
Se spala urzicile in citeva ape reci, dupa ce au fost alese frunza cu frunza. se taie slanina in cuburi mici si se rumeneste la foc domol. Se ia vasul la o parte, se pune ceapa, se lasa 1 minut, dupa care se adauga urzicile si un litru de apa fierbinte. Se acopera vasul si se lasa urzicile sa fiarba. Cind sint gata, se scot urzicile intr-o strecuratoare, se framinta cu o lingura de lemn pentru a le pasa foarte bine. Se dezleaga faina cu putina apa rece, se adauga apoi acest sos peste urzici, se pune apa in care au fiert, in asa fel incit sa se formeze 500 ml de sos. Se lasa mincarea sa clocoteasca, se ia vasul la o parte si se pune smintina batuta cu o lingurita de apa rece. Se potriveste de sare, se acreste dupa gust, se aromeaza cu usturoi tocat si marar verde.
Se serveste preparatul ca atare sau alaturi de carne, chiftelute,ochiuri.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii