Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1 ora. Fiecare felie se scur
Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1 ora. Fiecare felie se scurge bine, se usuca cu un servet perfect curat si uscat, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei la foc moderat, pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit toate vinetele, in uleiul ramas se pune ceapa si zarzavatul, taiate in felii subtiri, lasindu-le sa se moaie. Intr-o cratita se asaza pe fund un rind de rosii taiate rotogoale, peste ele un rind de vinete prajite, se presara cu putin usturoi pisat, iar apoi un strat de zarzavat prajit, presarat cu putina verdeata. Se procedeaza astfel pina se asaza totul, avind grija ca ultimul rind sa fie de rosii taiate. Restul rosiilor ramase se fierb cu 2-3 linguri de apa, se trec prin strecuratoare, se adauga putina sare si ½ lingurita zahar. Acest sos se toarna in cratita peste vinete si se da la cuptor tinindu-se pina ce mincarea scade bine. Se rastoarna pe farfuria de servit.
Se serveste calda sau rece
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macFaina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara...
Cozonac moldovenescTaie pieptul de pui file in asa fel incat sa obtii o felie mai mare. Bate-o putin si unge-o cu mustar. Presara ceapa rosie...
Frigarui de puiRosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...
AntistresE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padureDragii mei bucătărași, au trecut 5 ani frumoși de când sunt alături de voi și m-am gândit să-i serbez cu...
Desert tort aniversar - 5 ani de bucatarasIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii