Mincarica de ardei copti

Ardeii copti se curata si se lasa putin la racit. Intre timp, intr-o tigaie adanca sau o craticioara potrivita in care se pune uleiul, se calesc 3-4 m

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 ardei copti (verzi si rosii)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 cepe (depinde de marime)
  • condimente (vegeta
  • sare
  • piper)
  • patrunjel
  • putin ulei
  • pasta de tomate
  • apa

Mod de preparare

Ardeii copti se curata si se lasa putin la racit. Intre timp, intr-o tigaie adanca sau o craticioara potrivita in care se pune uleiul, se calesc 3-4 minute la foc potrivit ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute subtiri. Se pune vegeta, sare si piper, dupa gust. Apoi se adauga pasta de tomate astfel incat mancarica sa iasa destul de rosie. Se lasa pe foc 2 minute amestecand din cand in cand. Se adauga putina apa, dupa care se pun ardeii copti taiati in feliute de 2 cm. Se amesteca totul si se mai pune apa cat sa acopere zarzavatul. Se lasa cam 10-15 minute. Cand este aproape gata se presara patrunjel tocat.
Se poate servi ca al doilea fel, ca aperitiv sau garnitura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Gogosari umpluti cu conopida
2
Conserve in otet

Gogosari umpluti cu conopida

Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...

Gogosari umpluti cu conopida
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
3
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Crap la cuptor
4
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...

Crap la cuptor
Sos de sardele
5
Sosuri reci

Sos de sardele

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos de sardele
Parteneri
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris
Bucataras.RO

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Provocarea GastroArt Pentru că sunt o adeptă a rețetelor și a savorilor de odinioară, nu puteam să nu răspund la...

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii