Moussaca vegetariana

Cuptorul se incalzeste la 180°C. 1 lingura ulei se incinge intr-o tigaie unde se va cali ceapa 5 minute apoi se adauga telina, usturoiul, rosiile,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Moussaca vegetariana

Ingrediente

  • 125ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 tulpini de telina taiata marunt
  • 1 catel usturoi taiat marunt
  • 400gr rosii din doza
  • 300gr linte din doza
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • sare
  • piper
  • 1 vanata mare felii
  • 25gr unt
  • 25gr faina
  • 300ml lapte
  • putina nucsoara praf
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 50 g parmezan proaspat ras

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180°C. 1 lingura ulei se incinge intr-o tigaie unde se va cali ceapa 5 minute apoi se adauga telina, usturoiul, rosiile, lintea si patrunjelul.

Se presara sare si piper si se lasa acoperit 15 minute. Intre timp restul de ulei se incinge intr-o alta tigaie unde se calesc feliile de vanata. Se scot din tigaie si se pun pe un servet de bucatarie. Se pun legumele si feliile de vanata. Untul, faina si laptele se incalzesc intr-o cratita si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se adauga nucsoara, sare si piper. Se ia de pe foc, se bate oul si se amesteca cu laptele din cratita. Se toarna sosul peste legume apoi se presara parmezan si se baga la cuptor timp de 30-40 minute.


Se serveste calda cu branza deasupra sau cu smantana.

Alte retete recomandateÅž

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori