Musaca de fasole verde

Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas termorezistent, presara p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 1 kg fasole verde
  • 300 g carnati picanti
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 80 g cascaval ras
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • pesmet
  • putin unt
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Fierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas termorezistent, presara putin pesmet si adauga fasolea verde amestecata cu felii de carnati. Aseaza feliile de oua fierte tare, presara sare si piper. Amesteca smantana cu cascavalul ras, cu putina sare si cu ulei, dupa care toarn-o peste preparat. Inabuse-o (acoperit cu folie) in cuptorul preincalzit la foc mediu, pana fasolea devine moale, iar apoi coace-o (fara folie) la foc iute, pana se rumeneste.

Poti folosi atat fasole congelata, cat si conserva de fasole. In loc de fasole poti folosi conopida
Alte retete culinare recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita ardei

Tocanita carne

Tocanita carne de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci