Musaca de varza

Pune untura la incins si caleste iute ceapa taiata solzisorii. Cand s-a aurit frumos, adauga carnea si un praf de sare. Alege orezul, da-l in doua clo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr carne tocata de vaca
  • 1 varza medie
  • 3 rosii
  • 1 ceasca de orez
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingura untura
  • 1 lingura boia
  • 250 ml vin alb sec
  • cimbru
  • sare
  • ulei
  • seminte de marar

Mod de preparare

Pune untura la incins si caleste iute ceapa taiata solzisorii. Cand s-a aurit frumos, adauga carnea si un praf de sare. Alege orezul, da-l in doua clocote cu putina sare, scurge-l si adauga-l peste carne. Drege cu boia si potriveste gustul cu sare. Curata varza de primele foi si da-o pe razatoare sau toac-o fin din cutit. Unge un vas mare de yena cu putin ulei si aseaza straturi de varza, felii de ardei gras, carne cu orez, un alt strat de varza si decoreaza cu felii de rosie. Presara cateva seminte de marar, putin cimbru si scalda totul in vin alb. Da la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Ardei umpluti

Orez cu dovlecei la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc