Musaca de varza

Pune untura la incins si caleste iute ceapa taiata solzisorii. Cand s-a aurit frumos, adauga carnea si un praf de sare. Alege orezul, da-l in doua clo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr carne tocata de vaca
  • 1 varza medie
  • 3 rosii
  • 1 ceasca de orez
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingura untura
  • 1 lingura boia
  • 250 ml vin alb sec
  • cimbru
  • sare
  • ulei
  • seminte de marar

Mod de preparare

Pune untura la incins si caleste iute ceapa taiata solzisorii. Cand s-a aurit frumos, adauga carnea si un praf de sare. Alege orezul, da-l in doua clocote cu putina sare, scurge-l si adauga-l peste carne. Drege cu boia si potriveste gustul cu sare. Curata varza de primele foi si da-o pe razatoare sau toac-o fin din cutit. Unge un vas mare de yena cu putin ulei si aseaza straturi de varza, felii de ardei gras, carne cu orez, un alt strat de varza si decoreaza cu felii de rosie. Presara cateva seminte de marar, putin cimbru si scalda totul in vin alb. Da la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Ardei umpluti

Orez cu dovlecei la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori