Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime. Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins. Se toaca marunt ceapa, se caleste
Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, pe lungime.
Se sareaza, se lasa sa se scurga si se prajesc in ulei incins.
Se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei incins si se adauga carnea tocata si rosiile (oparite, decojite, curatate de seminte si tocate marunt).
Se potriveste de sare si piper. Se lasa sa se raceasca, si
adauga ouale batute si se amesteca bine.
Se unge cu unt un vas termorezistent si se aseaza cate un strat de vinete si unul de tocatura, incepand si terminand cu vinete.
Separat, se pregateste sosul, amestecand pe toate ingredientele.
Rosiile, tocate marunt, se calesc in ulei incins, adaugand
ceapa tocata si usturoiul.
Se adauga verdeturile. Cand legumele au fiert, se pasireaza.
Se adauga faina, dupa care se toarna sosul si se lasa vasul la cuptor, la foc potrivit, in jur de o ora.
Pofta buna!
Alte retete culinare de musaca, va recomandam mai jos:
Musaca de cartofi si dovlecei
Musaca de ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii