Musaca de vinete cu soia

Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime. Se caleste in putin ulei ce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 vinete
  • 1 punga de soia cu gust de sunca (sau simpla)
  • 50 gr. orez
  • 1 kg de rosii
  • sare si piper
  • delikat
  • putin ulei
  • un ardei rosu si unul verde
  • o ceapa mai mare sau doua mai mici
  • 100 gr. branza
  • 100 ml lapte si o lingura de smantana plus sau cascaval

Mod de preparare

Se curata vinetele de codite si apoi de coaja, doar anumite portinui din ea, si apoi se taie felii cam de 0.5 cm latime.

Se caleste in putin ulei ceapa taiata cubulete si apoi se pun rosiile decojite si taiate tot cubulete si dupa ce au scazut un pic se aduga 2 pahare cu apa. Se condimenteaza, dupa care se pune orezul spalat si se lasa la fiert pana devine consistent. Se adauga soia care a fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

Se asaza totul intre doua sau trei straturi de vinete feliate si se orneaza cu felii rotunde de rosii si ardei; se rade deaupra branza sau cascaval.

Peste compozitia din tava, se presara din abundenta sosul preparat astfel: peste faina se pune laptele si se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase si apoi se amesteca totul cu smantana. Se condimenteaza.
Se serveste calda si este si mai buna cu iaurt rece, dulce sau chiar acrisor. Fiind o mancare gatita cu soi, este foarte usoara. Se poate prepara si cu carne tacata sau taiata cubulete mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Mini tarte cu chisalita din prune
Bucataras.RO

Mini tarte cu chisalita din prune

Mda, am încercat să îmbin, tradiționalul cu noul ;) Și a ieșit ceva tareee buunnn ;) Dacă zmeișorii au dta...

Mini tarte cu chisalita din prune
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide