Musaca de vinete si boabe de fasole

Pentru musaca de vinete si boabe de fasole se pun vinetele intr-o strecuratoare si se presara cu sare. Se lasa 30 minute. Se clatesc cu apa si se usuca cu un prosop.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g vinete curatate si taiate felii
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei
  • 2 cepe mari taiate fasii
  • 1 catel usturoi pisat
  • 1 dovlecel curatat si taiat felii subtiri
  • 400 g boabe fasole (conserva)
  • 400 g rosii taiate marunt
  • 1 lingura bulion
  • 300 ml iaurt
  • 2 oua batute
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 125 g cascaval ras

Mod de preparare

Pentru musaca de vinete si boabe de fasole se pun vinetele intr-o strecuratoare si se presara cu sare. Se lasa 30 minute. Se clatesc cu apa si se usuca cu un prosop. Se incinge cuptorul. Se incing 2 linguri ulei si se caleste ceapa si usturoiul 4-5 minute. Se adauga dovlecelul, fasolea, rosiile si bulionul. Se aduce la temperatura de fierbere, se acopera si se lasa la foc mic 10 minute. Se asezoneaza. Se incinge uleiul ramas si se prajesc vinetele in mai multe serii. Se aseaza vinetele si amestecul de fasole in straturi alternative intr-o forma termorezistenta, terminand cu un strat de vinete. Se bate iaurtul cu ouale, nucsoara si condimentele. Se toarna peste vinete si se presara cascavalul. Se da la cuptor 40 minute.

Calorii/portie: 501


Se serveste cu salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia