Cartofii, spalati si curatati in prealabil se taie in felii subtiri, se asezoneaza cu sare si piper si se pun in tava, unul langa altul. Se stropesc
Cartofii, spalati si curatati in prealabil se taie in felii subtiri, se asezoneaza cu sare si piper si se pun in tava, unul langa altul. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 15 min la coacere normala, apoi 15 min la dublu gril ( sau se pot cali in uleiul de masline dupa care se dau la o parte si se procedeaza la fel si cu vinetele). Peste vinetele taiate felii se presara sare si ulei, apoi se lasa deoparte 20 minute pentru a iesi apa din ele. Se adauga peste cartofi. Se vor forma doua straturi: unul cu vinete si altul cu cartofi. Se asezoneaza cu rozmarin proaspat, ceapa mica si chili. Se stropeste cu putin ulei de masline si se presara parmezan ras. Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 40 minute (eu am pornit dublu gril si le-am lasat aproximativ 20-25 min, deja mozarella era topita si a prins crusta ).
Sugestie
Alege un vas de ceramic de dimensiuni reduse daca gatesti cantitatile din retete. Musacaua se va coace uniform si gustul va fi deosebit.
Se poate adauga smantana sau branza deasupra la servire sau se poate orna cu frunze verzi de rozmarin
Pofta buna!
Reteta Musaca de vinete si cartofi a fost propusa de YOYO pe forum culinar.ro
Alte retete cu vinete: Vinete umplute (Karniyarik)
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii