Musaca din legume cu sos tomat

Pentru musaca din legume cu sos tomat cartofii se spala, se introduc in apa rece cu sare, se fierb in coaja, se scurg de lichid, se curata de coaja si se taie felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Musaca din legume cu sos tomat

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conserva - 150 g/100 g
  • morcovi - 200 g
  • cartofi - 600 g
  • spanac - 250 g
  • ceapa - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • unt - 50 g
  • faina - 50 g
  • smantana - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • pesmet - 15 g
  • cascaval - 50 g
  • sos tomat - 250 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din legume cu sos tomat cartofii se spala, se introduc in apa rece cu sare, se fierb in coaja, se scurg de lichid, se curata de coaja si se taie felii. Morcovii se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de lichid, se racesc si se taie felii. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine, se introduce in apa cu sare, se fierbe, se scurge, se raceste si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare, se fierbe si se scurge. (Daca se foloseste mazare conservata, aceasta se scurge si se spala sub jet de apa rece). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. in 30 g unt incalzit se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga 20 ml din lichidul in care au fiert morcovii, smantana, sare si se fierbe 10 minute. Compozitia se amesteca cu oua, cartofi, morcovi, mazare, spanac, ceapa, patrunjel verde si piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata; deasupra se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Musacaua din legume cu sos tomat se serveste calda, cu sos tomat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri papuci
1
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Este o reteta simpla si foarte rapida, cu un gust minunat si care imi aminteste de copilarie.

Salam de biscuiţi reţetă
Sarmalute in foi de varza
3
Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza

Sarmalele nu lipsesc din meniul niciunui roman. Sarmalute aburinde asezonate cu voie buna.

Sarmalute in foi de varza
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Ciorba de porc cu legume
5
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita