Pentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si se amesteca cu ceapa.
Pentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si se amesteca cu ceapa, cand aceasta s-a topit fara sa se rumeneasca. intre timp se taie prazul felii subtiri, se inabusa cu o lingura de ulei, se asaza in cratita cu orezul, se adauga rosiile fara coaja si fara seminte, sau o lingura de bulion si doua cesti de apa. Se potriveste de sare si de piper si se da la cuptor pana scade apa, iar orezul este potrivit de fiert. La fel se face cu arpacas, muiat insa din ajun ca sa fiarba mai repede.
Pilaful de praz se serveste racorit.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii