Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele), apoi asezati-o pe partea
Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele), apoi asezati-o pe partea plata pe care tocmai ati creat-o, ca sa fie mai usor de tocat. Taiati-o pe toata in cubulete cu latura de 1 cm. Nu scoateti rigla, nu trebuie sa fie perfecte. Incingeti la foc mare un vas tip caserola si puneti in el 3 linguri bune de ulei de masline, apoi adaugati telina, cimbrul si usturoiul, asezonand putin dupa aceea. Amestecati, ca sa se acopere totul cu ulei, si prajiti rapid (5 minute), doar cat sa se rumeneasca ingredientele. Apoi reduceti focul, turnati apa sau supa de baza, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic 25 de minute, pana cand se fragezesc legumele. Asezonati din nou dupa gust, apoi amestecati bine cu o lingura pentru a zdrobi bucatile mici de telina. Unora le place sa ramana sub forma de cuburi, altora le place sa fie ca un piure, dar eu cred ca arata mai bine si are gust mai bun daca o zdrobiti putin, ceea ce inseamna o varianta intermediara.
Puteti servi piureul acesta cu aproape orice fel de carne care va vine in minte.
Alte retete recomandate:
Fasole verde scazuta
Salata de cartofi
Salata de cruditati cu smantana
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseO salată gustoasă și răcoroasă, ușor de făcut și decorată cu ouă de prepeliță, drăguțe și sănătoase. Mi se...
Reteta de salata a la russe cu oua de prepelitaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii