Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele), apoi asezati-o pe partea
Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele), apoi asezati-o pe partea plata pe care tocmai ati creat-o, ca sa fie mai usor de tocat. Taiati-o pe toata in cubulete cu latura de 1 cm. Nu scoateti rigla, nu trebuie sa fie perfecte. Incingeti la foc mare un vas tip caserola si puneti in el 3 linguri bune de ulei de masline, apoi adaugati telina, cimbrul si usturoiul, asezonand putin dupa aceea. Amestecati, ca sa se acopere totul cu ulei, si prajiti rapid (5 minute), doar cat sa se rumeneasca ingredientele. Apoi reduceti focul, turnati apa sau supa de baza, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic 25 de minute, pana cand se fragezesc legumele. Asezonati din nou dupa gust, apoi amestecati bine cu o lingura pentru a zdrobi bucatile mici de telina. Unora le place sa ramana sub forma de cuburi, altora le place sa fie ca un piure, dar eu cred ca arata mai bine si are gust mai bun daca o zdrobiti putin, ceea ce inseamna o varianta intermediara.
Puteti servi piureul acesta cu aproape orice fel de carne care va vine in minte.
Alte retete recomandate:
Fasole verde scazuta
Salata de cartofi
Salata de cruditati cu smantana
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloIn zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...
Tarta cu branza si stafideReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii