Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele), apoi asezati-o pe partea
Luati radacina de telina si indepartati cu cutitul o bucata de circa 1 cm inaltime (din capatul in care au crescut frunzele), apoi asezati-o pe partea plata pe care tocmai ati creat-o, ca sa fie mai usor de tocat. Taiati-o pe toata in cubulete cu latura de 1 cm. Nu scoateti rigla, nu trebuie sa fie perfecte. Incingeti la foc mare un vas tip caserola si puneti in el 3 linguri bune de ulei de masline, apoi adaugati telina, cimbrul si usturoiul, asezonand putin dupa aceea. Amestecati, ca sa se acopere totul cu ulei, si prajiti rapid (5 minute), doar cat sa se rumeneasca ingredientele. Apoi reduceti focul, turnati apa sau supa de baza, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic 25 de minute, pana cand se fragezesc legumele. Asezonati din nou dupa gust, apoi amestecati bine cu o lingura pentru a zdrobi bucatile mici de telina. Unora le place sa ramana sub forma de cuburi, altora le place sa fie ca un piure, dar eu cred ca arata mai bine si are gust mai bun daca o zdrobiti putin, ceea ce inseamna o varianta intermediara.
Puteti servi piureul acesta cu aproape orice fel de carne care va vine in minte.
Alte retete recomandate:
Fasole verde scazuta
Salata de cartofi
Salata de cruditati cu smantana
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiSosul remulat este un acompaniament delicios pentru mancaruri de peste, oua si legume. In maioneza se adauga mustarul,...
Sos remulatMustar de casa. De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate...
Mustar de casaEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaNu ştiu dacă v-am mai spus,dar pentru mine,micul dejun este obligatoriu.Micul dejun îmi dă energia necesară pentru...
Budinca de paine, oua si suncaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii