Pentru piure din urzici cu usturoi urzicile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se fierb 10 minute in apa clocotita cu sare, se scurg de apa, se toaca marunt.
Pentru piure din urzici cu usturoi urzicile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se fierb 10 minute in apa clocotita cu sare, se scurg de apa, se toaca marunt. Lichidul de fierbere se pastreaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Faina se cerne. Ceapa si urzicile se inabusa in ulei, se adauga sare si faina dizolvata in lapte rece. Se continua fierberea si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga din lichidul de fierbere al urzicilor, se continua fierberea, iar la sfarsit se adauga usturoiul.
Piureul din urzici cu usturoi se serveste cald.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii