O reteta aspectuasa si gustoasa o reprezinta placinta cu praz. Aceasta are ca principale ingrediente urmatoarele: faina, untura, praz, telemea, oua si iaurt.
Amestecati faina,untura, otetul, sarea si adaugati apa calda pana se obtine un aluat mai tare. Framantati aluatul si lasati-l la rece 30 minute.
Pentru umplutura curatati si taiati prazul in bucati de 5-6 centimetri. Caliti-l in untura, pana se inmoaie bine. Se lasa la racit si se adauga telemeaua rasa, ouale batute si iaurtul. Amestecati bine ingredientele. Se scoate aluatul de la frigider. In continuare se poate proceda in 2 moduri: fie se intind 2 foi mari, intre care se pune umplutura, fie se fac mai multe foi mici, care se umplu si se suprapun. Cel mai adesea se coace in tavi mari, se fac din aluat 2 foi, una asezandu-se pe fundul tavii unse in prealabil cu untura, iar a doua peste umplutura asezata pe prima foaie. Foaia de deasupra se pliaza peste umplutura. Se pune tava la cuptor si se coace cel putin 30 minute, pana se rumeneste uniform.
Taiati-o cat timp este calda.
Alte retete cu praz:
Placinta de pui cu praz si foietaj
Supa de praz
Pilaf de orez cu praz
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii