O reteta aspectuasa si gustoasa o reprezinta placinta cu praz. Aceasta are ca principale ingrediente urmatoarele: faina, untura, praz, telemea, oua si iaurt.
Amestecati faina,untura, otetul, sarea si adaugati apa calda pana se obtine un aluat mai tare. Framantati aluatul si lasati-l la rece 30 minute.
Pentru umplutura curatati si taiati prazul in bucati de 5-6 centimetri. Caliti-l in untura, pana se inmoaie bine. Se lasa la racit si se adauga telemeaua rasa, ouale batute si iaurtul. Amestecati bine ingredientele. Se scoate aluatul de la frigider. In continuare se poate proceda in 2 moduri: fie se intind 2 foi mari, intre care se pune umplutura, fie se fac mai multe foi mici, care se umplu si se suprapun. Cel mai adesea se coace in tavi mari, se fac din aluat 2 foi, una asezandu-se pe fundul tavii unse in prealabil cu untura, iar a doua peste umplutura asezata pe prima foaie. Foaia de deasupra se pliaza peste umplutura. Se pune tava la cuptor si se coace cel putin 30 minute, pana se rumeneste uniform.
Taiati-o cat timp este calda.
Alte retete cu praz:
Placinta de pui cu praz si foietaj
Supa de praz
Pilaf de orez cu praz
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataEste prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.
Gogosi pufoase la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii