Placinta cu vinete

1. Se coc vinetele si apoi se curata de coaja. 2. Se lasa sa se scurga zeama amara si apoi se toaca cat mai marunt. 3. Se curata ceapa, se taie marunt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg vinete bine coapte
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g parmezan
  • 200 g pesmet
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se coc vinetele si apoi se curata de coaja.

2. Se lasa sa se scurga zeama amara si apoi se toaca cat mai marunt.

3. Se curata ceapa, se taie marunt si apoi se caleste in ulei fierbinte.

4. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga in vas vinetele tocate si se mai lasa vasul pe foc inca 15 minute, amestecandu-se mereu.

5. Se lasa amestecul de ceapa si vinete la racit.

6. Se adauga ouale batute, parmezanul ras, jumatate din cantitatea de pesmet, usturoiul batut si condimentele.

7. Se amesteca bine pentru omogenizare.

8. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

9. Se toarna in tava compozitia preparata anterior, niveland si presarand deasupra restul de pesmet.

10. Din loc in loc se pune cate un cubulet de unt.

11. Se pune tava la cuptor pentru 30 minute, sau pana cand placinta se rumeneste uniform

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tarta de post cu ciuperci
1
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Supa ungureasca de chimen
2
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
4
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta