Praz a la grec

Curatam si spalam bine prazul de tulpina si frunze. Se taie bulbul bucati de 6-8 cm lungime, care se oparesc timp de cateva minute in apa cu sare. Apo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 fire de praz
  • 100 ml ulei100 ml vin alb
  • 1/2 cana de apa
  • 8-10 cepe mici (arpagic)
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Curatam si spalam bine prazul de tulpina si frunze. Se taie bulbul bucati de 6-8 cm lungime, care se oparesc timp de cateva minute in apa cu sare. Apoi se lasa prazul sa se scurga bine si se pune pe foc, impreuna cu uleiul, vinul alb, apa, piperul, sarea, foile de dafin si ceapa. Se fierb pana cand scade zeama. Se serveste rece.
Alte retete

Pui cu legume

Salata de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc