Prazul spalat si curatat de prima foaie se taie rondele cam de 2 cm grosime. Se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se lasa la oparit timp de 10 mi
Prazul spalat si curatat de prima foaie se taie rondele cam de 2 cm grosime. Se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se lasa la oparit timp de 10 minute. Se scoate si se lasa la scurs. Maslinele se desareaza, punindu-le timp de 5 minute in apa clocotita. Se prepara un sos in felul urmator: intr-un vas potrivit se prajeste usor faina, se stinge cu 1 cana apa, se adauga bulionul sau sucul de rosii, otetul, sare, piper, zahar, foaia de dafin si se lasa sa dea un clocot. In acest sos se pun prazul si maslinele si se introduce la cuptor pentru 10 minute.
Se serveste nu foarte fierbinte, cu paine foarte proaspata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaSalvasem reteta de pe un site,nu va zic cat de bun a fost....te lingi pe degete!
Somon in crusta de parmezan la cuptor
Comentarii