Praz umplut cu orez si sos

Pentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman in forma de tuburi care se umplu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura buna de praz
  • 1 ceasca orez
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 2 cepe
  • 1/2 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura bulion sau
  • 4 — 5 rosii
  • sare.

Mod de preparare

Pentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman in forma de tuburi care se umplu. Miezul scos se toaca marunt, se inabusa cu putin unt. Separat se prajeste orezul in unt, se stinge cu o ceasca de apa. Cand orezul incepe sa se umfle, se amesteca cu prazul inabusit, se adauga sare, piper. Se umple prazul si se pune in cratita cu unt. Se face un sos din ceapa tocata marunt si rumenita, faina, bulion de rosii, zahar si putina apa. Se toarna deasupra. Se da la cuptor. Se lasa sa fiarba pana scade sosul cat trebuie.  Se poate pregati cu ulei, in acest caz servindu-se rece.


Prazul umplut cu orez se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori