Quiche cu dovlecei

• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum pana obtineti un aluat ferm si nelipicios • inveliti aluatul

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Quiche cu dovlecei

Ingrediente

  • Blat:
  • oua 1 buc
  • lapte 3 linguri
  • unt moale 100 g
  • sare ½ lingurita
  • faina 200 g
  • Umplutura:
  • dovlecei 2 buc
  • ceapa rosie 1 buc
  • branza telemea 200 g
  • smantana de gatit 200 ml
  • oua 4 buc
  • piper ¼ lingurita
  • nucsoara rasa ½ lingurita
  • marar tocat 2 linguri

Mod de preparare

• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum pana obtineti un aluat ferm si nelipicios
• inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 min
• intre timp taiati dovleceii rondele subtiri, cu tot cu coaja si presarati-i cu sare, apoi lasati-i sa se scurga
• taiati ceapa rondele subtiri
• amestecati intr-un bol branza sfaramata cu furculita cu ouale batute, adaugati smantana lichida, nucsoara, piperul si mararul tocat
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta, cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina
• presati bine aluatul pe marginile tavii si taiati marginile
• puneti o hartie de copt peste aluatul din tava si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini
• scoateti tarta din cuptor si indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, apoi intepati blatul cu o furculita
• stergeti bine dovleceii cu prosoape de hartie si asezati un strat in tava, apoi rondele de ceapa si jumatate din compozitia de branza
• puneti un nou strat de dovlecei, ceapa si branza si coaceti tarta la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana se incheaga bine si se rumeneste usor deasupra
• scoateti apoi tarta si lasati-o la racit.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide