• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum pana obtineti un aluat ferm si nelipicios • inveliti aluatul
• amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum pana obtineti un aluat ferm si nelipicios
• inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 min
• intre timp taiati dovleceii rondele subtiri, cu tot cu coaja si presarati-i cu sare, apoi lasati-i sa se scurga
• taiati ceapa rondele subtiri
• amestecati intr-un bol branza sfaramata cu furculita cu ouale batute, adaugati smantana lichida, nucsoara, piperul si mararul tocat
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta, cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina
• presati bine aluatul pe marginile tavii si taiati marginile
• puneti o hartie de copt peste aluatul din tava si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini
• scoateti tarta din cuptor si indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, apoi intepati blatul cu o furculita
• stergeti bine dovleceii cu prosoape de hartie si asezati un strat in tava, apoi rondele de ceapa si jumatate din compozitia de branza
• puneti un nou strat de dovlecei, ceapa si branza si coaceti tarta la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana se incheaga bine si se rumeneste usor deasupra
• scoateti apoi tarta si lasati-o la racit.
Savurati!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii