Ratatouille la cuptor

Eu ma bucur din plin de legume vara asta. O mancare simpla, plina de savoare si care in mod sigur nu necesita carne. Nu este reteta originala de ratatouille, dar este o versiune populara, care merge de minune la cuptor si care datorita culoritului legumelor incanta privirea... Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Ratatouille la cuptor

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1-2 dovlecei (depinde de marimea lor)
  • 3 rosii mari de gradina
  • sare si piper
  • pentru sos:
  • 2-3 rosii bine coapte
  • un praf de sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • pentru deasupra:
  • branza de burduf sau cascaval
  • branza de capra
  • feta

Mod de preparare

Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit, taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin sa-si lase sucul.

Pentru sos: in vasul robotului de bucatarie punem rosiile taiate in sferturi, usturoiul si pasiram bine pentru a obtine un sos. Adaugam sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, busuiocul taiat marunt si amestecam toate ingredientele. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline si punem in el sosul facut anterior.

Dupa ce legumele s-au inmuiat putin si si-au lasat sucul, datorita pudrarii cu sare, le clatim, le uscam prin tamponare cu prosoape de hartie, le pudram iar cu sare si piper. Le stropim cu putin ulei de masline si le amestecam. Taiem si rosiile in felii subtiri.

In vasul in care am pus sosul, asezam legumele alternand o felie de vanata, una de dovlecel, una de rosii si tot asa pana umplem vasul. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 50 minute. Indepartam folia, dam vasul la cuptor pentru inca 10-15 minute, apoi presaram deasupra branza de burduf si mai dam vasul la cuptor pentru inca 10 minute, pana s-a topit branza. Se serveste calda sau rece.

Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Bucataras.RO

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos