Pentru rosii umplute cu ciuperci si cascaval ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se decupeaza capacul, se scoate miezul.
Pentru rosii umplute cu ciuperci si cascaval ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se decupeaza capacul, se scoate miezul si se aseaza cu partea taiata in jos, pentru a se scurge. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie lame. in cazul folosirii ciupercilor din conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg din nou si se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Mararul, patrunjelul verde si frunzele de telina se taie marunt. Ceapa si ciupercile se inabusa in 50 ml ulei, se adauga miez de rosii taiat marunt (fara seminte), frunze de telina, patrunjel, marar, sare, piper si zahar. Se retrage vasul de pe foc, se adauga 1 din cantitatea de cascaval si se amesteca. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se presara cu cascaval si se introduce la cuptor pentru gratinare, cca 10 minute.
Rosiile umplute cu ciuperci si cascaval se servesc calzi.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaMi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu...
Supa de rosii cu galuste bavarezeGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii