Rosii umplute cu ficat

Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte. Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga pe hartie pergament. Ficat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii mari
  • 1/2 kg ficat de pui
  • 1/4 pachet de unt
  • 1 ou
  • 1 felie de paine alba
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos: 2 linguri de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte.

Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga

pe hartie pergament.

Ficatul, taiat bucati nu prea mari, se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt.

Se zdrobeste cu furculita, se adauga miezul de paine inmuiat in si bine stors, oul, patrunjelul, sare si piper.

Se amesteca bine si se umplu rosiile.

Se lasa la cuptor 15 minute, intre timp, se prepara sosul. Se amesteca pasta de rosii cu putina apa, se adauga pulpa de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga usturoiul pisat si frunza de dafin.

Se fierbe circa 10 minute, se strecoara, se adauga patrunjelul tocat si se toarna peste rosii.

Se lasa 5 minute la cuptor.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu rosii:

Supa de rosii cu galuste

Ciorba de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc