Rosii umplute cu ficat

Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte. Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga pe hartie pergament. Ficat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii mari
  • 1/2 kg ficat de pui
  • 1/4 pachet de unt
  • 1 ou
  • 1 felie de paine alba
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos: 2 linguri de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte.

Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga

pe hartie pergament.

Ficatul, taiat bucati nu prea mari, se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt.

Se zdrobeste cu furculita, se adauga miezul de paine inmuiat in si bine stors, oul, patrunjelul, sare si piper.

Se amesteca bine si se umplu rosiile.

Se lasa la cuptor 15 minute, intre timp, se prepara sosul. Se amesteca pasta de rosii cu putina apa, se adauga pulpa de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga usturoiul pisat si frunza de dafin.

Se fierbe circa 10 minute, se strecoara, se adauga patrunjelul tocat si se toarna peste rosii.

Se lasa 5 minute la cuptor.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu rosii:

Supa de rosii cu galuste

Ciorba de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide