Rosii umplute cu legume si menta

Pentru rosii umplute cu legume si menta se incinge cuptorul. Se taie partea superioara a rosiileo si se scobeste interiorul. Se incinge uleiul, se adauga ceapa si ardeiul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii mari
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 ardei gras taiat marunt
  • 100 g orez
  • 175 ml concentrat vegetal fierbinte
  • 1 lingura menta tocata
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura oregano

Mod de preparare

Pentru rosii umplute cu legume si menta se incinge cuptorul. Se taie partea superioara a rosiileo si se scobeste interiorul. Se incinge uleiul, se adauga ceapa si ardeiul, calindu-se 2-3 minute. Se adauga orezul si se inabuse la foc iute in grasimea cu legume pana devine transparent. Se adauga pulpa rosiilor scobite si concentratul vegetal si se fierbe 15 minute, amestecand din cand in cand, pana ce orezul a absorbit tot lichidul si s-a inmuiat. Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa si se continua fierberea. Se incorporeaza menta, coriandru, oregano si patrunjelul, se asezoneaza si se umplu rosiile

cu acest amestec de orez. Se aseaza la loc capacele, se pun intr-un vas termorezistent si se coc 15

minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc