Rulada cu spanac si branza

Pentru rulada cu spanac si branza se incinge cuptorul. Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie pergament unsa cu unt. Se presara jumatate din cantitatea de parmezan.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 2 linguri parmezan ras
  • 50 g faina
  • 2 linguri faina de porumb (malai)
  • 75 g branza Cedar rasa
  • 125 ml lapte
  • 4 oua separate
  • 2 linguri arpagic taiat
  • Pentru umplutura:
  • 350 g spanac taiat foarte marunt
  • 100 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel usturoi pisat
  • 2 linguri plante aromatice (patrunjel
  • hasmatuchi)
  • Pentru sosul de tomate:
  • 6 rosii taiate marunt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ketchup

Mod de preparare

Pentru rulada cu spanac si branza se incinge cuptorul. Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie pergament unsa cu unt. Se presara jumatate din cantitatea de parmezan. Se cerne faine, se adauga branza Cedar. Se amesteca cu o lingura de lemn laptele, galbenusurile si arpagicul. Se bat albusurile pana se ridica usor. Se incorporeaza incet in amestecul de branza si se asezoneaza. Se toarna in forma si se coace 10 –15 minute. Intre timp se intinde o hartie pergament unsa cu unt si presarata cu parmezan. Se scoate rulada pe aceasta, apoi se curata prima hartie pergament. Se acopera cu un servet cald si umed si se lasa la racit.

Umplutura: se pune spanacul la fier 3-5 minute. Se amesteca branza cu smantana, se adauga spanacul, usturoil si plantele aromatice, se asezoneaza. Sosul: se amesteca rosiile cu mixerul pana ce se formeaza un piure. Se adauga zaharul, bulionul si ketchup-ul si se mai amesteca 1 minut. Se asezoneaza. Se aseaza amestecul de spanac peste rulada. Se ruleaza. Se taie in 8 bucati.


Rulada cu spanac si branza se serveste cu sosul de tomate si salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori