Rulourile cu legume sunt foarte usor de preparat, aspectuoase si sanatoase. Le puteti prepara pentru o ocazie deosebita sau pentru o cina tarzie de vara.
Prima data vom incepe prin a spala legumele...apoi le curatam pe fiecare in parte:morcovul il razuim de coaja ,ardeii ii curatam de cotoare si seminte , rosiile le curatam de seminte. Continuam prin a taia legumele in bucatele de merime potrivita(depinde de preferinta fiecaruia) si le vom amesteca pentru a obtine un mix de legume. Intre timp punem o oala cu apa la clocotit si cu putina sare, unde vom fierbe mai apoi legumele la foc potrivit timp de 15 -20 de minute.
Continuam prin a alege orezul si a-l trece prin cateva jeturi de apa pentru a-l clati...continuand asa pana cand apa ramane limpede.Apoi il vom pune ,cu un praf de sare,la fiert timp de 15 minute.Adaugam un strop de ulei pentru ca orezul sa nu se lipeasca.
Cu foile de paste Lasagna procedam in felul urmator:le punem la fiert intr-o oala pana cand acestea vor fi fierte
"al dente". Dupa ce s-au fiert, pe fiecare foaie o vom imparti in doua patrate pe care le vom uni:crestam o mica fisura intr-unul din colturile patratului prin care vom trece coltul opus(ca in imagine).
Dupa ce legumele si orezul au fiert le amestecam si le asezonam cu sare ,piper ,patrunjel si marar si vom umple foile de Lasagna.
Rulourile de legume le asezam pe o farfurie si le putem servi impreuna cu un sos de smantana sau simplu, alaturi de o bautura racoritoare.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiAceasta reteta am adus-o din Basarabia.O puteti intalni in fiecare restaurant deacolo.E extrem de apreciata mai ales dupa...
Zeama de cocos in stil Basarabean
Comentarii