Rulouri cu legume

Rulourile cu legume sunt foarte usor de preparat, aspectuoase si sanatoase. Le puteti prepara pentru o ocazie deosebita sau pentru o cina tarzie de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu legume

Ingrediente

  • -1 morcov
  • -fasole verde
  • -mazare
  • -3 ardei gras(rosu
  • verde
  • galben)
  • -porumb
  • -1/2 legatura patrunjel
  • -200 gr orez
  • -2 foi paste Lasagna
  • -busuioc
  • -sare
  • piper

Mod de preparare

Prima data vom incepe prin a spala legumele...apoi le curatam pe fiecare in parte:morcovul il razuim de coaja ,ardeii ii curatam de cotoare si seminte , rosiile le curatam de seminte. Continuam prin a taia legumele in bucatele de merime potrivita(depinde de preferinta fiecaruia) si le vom amesteca pentru a obtine un mix de legume. Intre timp punem o oala cu apa la clocotit si cu putina sare, unde vom fierbe mai apoi legumele la foc potrivit timp de 15 -20 de minute.
Continuam prin a alege orezul si a-l trece prin cateva jeturi de apa pentru a-l clati...continuand asa pana cand apa ramane limpede.Apoi il vom pune ,cu un praf de sare,la fiert timp de 15 minute.Adaugam un strop de ulei pentru ca orezul sa nu se lipeasca.
Cu foile de paste Lasagna procedam in felul urmator:le punem la fiert intr-o oala pana cand acestea vor fi fierte
"al dente". Dupa ce s-au fiert, pe fiecare foaie o vom imparti in doua patrate pe care le vom uni:crestam o mica fisura intr-unul din colturile patratului prin care vom trece coltul opus(ca in imagine).
Dupa ce legumele si orezul au fiert le amestecam si le asezonam cu sare ,piper ,patrunjel si marar si vom umple foile de Lasagna.


Rulourile de legume le asezam pe o farfurie si le putem servi impreuna cu un sos de smantana sau simplu, alaturi de o bautura racoritoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide