Rulourile cu legume sunt foarte usor de preparat, aspectuoase si sanatoase. Le puteti prepara pentru o ocazie deosebita sau pentru o cina tarzie de vara.
Prima data vom incepe prin a spala legumele...apoi le curatam pe fiecare in parte:morcovul il razuim de coaja ,ardeii ii curatam de cotoare si seminte , rosiile le curatam de seminte. Continuam prin a taia legumele in bucatele de merime potrivita(depinde de preferinta fiecaruia) si le vom amesteca pentru a obtine un mix de legume. Intre timp punem o oala cu apa la clocotit si cu putina sare, unde vom fierbe mai apoi legumele la foc potrivit timp de 15 -20 de minute.
Continuam prin a alege orezul si a-l trece prin cateva jeturi de apa pentru a-l clati...continuand asa pana cand apa ramane limpede.Apoi il vom pune ,cu un praf de sare,la fiert timp de 15 minute.Adaugam un strop de ulei pentru ca orezul sa nu se lipeasca.
Cu foile de paste Lasagna procedam in felul urmator:le punem la fiert intr-o oala pana cand acestea vor fi fierte
"al dente". Dupa ce s-au fiert, pe fiecare foaie o vom imparti in doua patrate pe care le vom uni:crestam o mica fisura intr-unul din colturile patratului prin care vom trece coltul opus(ca in imagine).
Dupa ce legumele si orezul au fiert le amestecam si le asezonam cu sare ,piper ,patrunjel si marar si vom umple foile de Lasagna.
Rulourile de legume le asezam pe o farfurie si le putem servi impreuna cu un sos de smantana sau simplu, alaturi de o bautura racoritoare.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii